Національна громадянська інтеграційна ініціатива

Енергозбереження: майстер-клас від AT&T

10 кроків на шляху до економії використання  енергоресурсів від  корпорації  AT&T. Коли мова заходить про енергозбереження,  Джон Щінтер,  директор з  енергетики величезної корпорації  AT&T (American Telephone and Telegraph )готовий поділитися досвідом у цій сфері.


1)   Встановлення еталону… а потім захід, захід, захід. Не можна починати процес енергозбереження без відповідних вимірів та статистики, тобто без вихідних даних. Для управління в компанії AT&T була створена окрема база даних використання енергії в централізованій системі. Така консолідація стала підґрунтя для дослідження та контролю ресурсозатрат, що є  першим кроком до їх скорочення.

2)   Встановіть ціль. Постановка цілі – ключ до розвитку прогресу.
На додаток до індивідуальних цільових установок, для всієї компанії була встановлена глобальна мета – зниження інтенсивності енерговитрат. Тобто потрібно скоротити використання енергії у порівнянні з даними у базі.
Так у 2008 році AT&T ставить  мету за 2009 рік скоротити використання енергії на 15%. План було перевиконано – за рік використання енергії зменшилося на 23,8%.

3)   Виховуйте в людях відповідальність. Найбільш потужна сила для внутрішніх змін – це працівники компанії. Саме ці люди роблять вибір, який позначиться на загальному використанні енергії. Тому з ними потрібно постійно працювати, розробляти системи заохочення та контролю. Працівників потрібно також запалити цією ідеєю, з чітким поясненням мети такої роботи.
4)   Інформуйте про свій прогрес як внутрішню аудиторію, так і зовнішню. Для успіху потрібно встановлювати чіткий зв'язок цілей і прогресу. Компанія AT&T робить це за рахунок відкритої бази даних та коротких звітів. «Щокварталу, ми випускаємо інформаційний бюлетень з питань енергетики, який розглядає найкращі ініціативи в стадії реалізації. Понад 270,000 працівників мають доступ до цього інформаційного бюлетеня.» Ззовні ініціативи компанії просуваються за рахунок прес-релізів, Citizenship & Sustainability (C&S) Report, інформації на сайті.

5)   Встановіть структуру управління. Для ефективності роботи у цій сфері повинна бути призначена відповідальна особа, зібрана комісія. Це підкреслить серйозність намірів компанії.

6)   Почніть з кількох маленьких заходів, які  дадуть перший поштовх. Обмеження або контроль використання енергії можуть стати залякуючими  факторами роботи. Потрібно вести постійну просвітницьку роботу. Окрім того, компанія AT&T впроваджувала цю програму на засадах проектних ініціатив. У 2009 році втілили 429 проектів: від контролю освітлення  до оцінки охолодження і тепломережі.

7)   Інвестуйте в підсилювально-зберігаючі технології. В AT&T розробили програмне забезпечення NightWatchman. Це підсилювально-зберігаючий програмний продукт, який вимикає робочі столи компанії та комп’ютери, що з’єднані з внутрішньою мережею.

8)   Дослідіть альтернативну енергію. Альтернативна енергетика для нас  може бути залякуючими інвестиціями. Це дорогий і все ще відносно новий  шлях для нашої країни. Проте чим раніше почнеться робота у цій сфері, тим швидше покриються витрати.

9)   Будьте інноваційними. Усе нове досить швидко стає прибутковим. Нововведення дають змогу економити ваші ж витрати.

10)  Не дійте самі! Найкращий шлях – це об’єднання з іншими компаніями і втілення декількох програм одночасно. Звертайте увагу на організації, наукові інститути, для яких енергозбереження – основна діяльність.

0 коммент.:

Отправить комментарий