Національна громадянська інтеграційна ініціатива

Екомода - не просто модний тренд

Хвиля популярності екологічної моди захлеснула весь світ. Ми спробували розібратися, що таке екомода і чим відрізняється мода для зелених від решти фешн індустрії. 
Екологічна мода сприяє більш здоровому способу життя, гармонії з навколишнім середовищем і світом. Речі, вироблені екологічно повинні відповідати хоча б деяким з наступних принципів.

 

Вироби, які були зроблені без використання шкіри або тканин тваринного походження. Наприклад, взуття і сумки з рослинної шкіри, яка виробляється з гуми 
Амазонки замість шкури тварин або перероблені, або штучні матеріали. 
Екологічну моду ще називають етичною, так як вона проводиться у злагоді з природою - з етичним ставленням до людей і навколишньому середовищу.

Hand-made. Вироби, зроблені своїми руками, наприклад вишивка, які зберігають споконвічні традиції.

Одяг, зшитий на замовлення. Таким чином, ви отримуєте якісний виріб і будете носити його довго, на відміну від масової моди, яка часто виявляється одноразовою.

Вироби, вироблені у відповідності з Міжнародними стандартами праці :
  • при дотриманні прав працівників;
  • без залучення дитячої праці;
  • ціна відповідає реальним витратам, а не спрямована на отримання надприбутків.
Organic. Органічні, натуральні волокна, вирощені без пестицидів та інших токсичних матеріалів, зберігаючи здоров'я людей і навколишнє середовище.

Recycled. Все, що було зроблено з вже існуючих або перероблених матеріалів, тканини, металу або волокна. Старі вироби можуть бути перешиті, перероблені на нові.

Vintage/Second- Hand. Вінтаж - це загальний термін для одягу, створеного в період з 1920 по 1975 рік, яка може бути актуальна і в даний час. Тим не менш, цей термін часто використовують і для старої одягу або для одягу секонд-хенд .
Без хімії. При виробництві екологічної одягу не повинні використовуватися хімічні барвники і відбілювачі.

0 коммент.:

Отправить комментарий