Національна громадянська інтеграційна ініціатива

„ЕКО-фешн” - свіже віяння у світі моди

Мода - індустрія, в основному, забруднююча планету - відчуваючи докори сумління, не може залишитися осторонь від глобального екологічного руху і пасивно чекати наближення катастрофи. „ЕКО-фешн” - не просто свіже віяння у світі моди, а нова стратегія галузі.

Якої тільки сфери бізнесу не торкнулися екологічні зміни. В індустрії моди також з'явилися нові рішення для створення необхідного і повсякденного - одягу та аксесуарів.






«ЕКО», що ж це значить?

Спочатку з'явилися біо-продукти (тобто органічна, чиста їжа), потім - біо-косметика, що містить тільки натуральні інгредієнти. Настала черга біо-моди або „ЕКО-фешн”. Її поява була неминучою. І тепер, коли біо-мода заявила про себе, інтерес до неї постійно зростає.

Так, що ж означає „ЕКО”? Найголовніше - це відсутність в продуктах яких би то не було хімічних добавок, барвників, або генетично модифікованих речовин. Під поняттям "ЕКО-фешн" мається на увазі використання екологічної сировини і технологій у циклі виробництва одягу.

„ЕКО-фешн” – це стильно!

Ще зовсім недавно одяг з біо-матеріалів був цікавий обмеженому колу людей. Його не замислюючись називали застарілим, адже найчастіше моделі були далекі від сучасних тенденцій. Однак відбулася зміна свідомості. І тепер натуральний одяг став модним, естетичним та сучасним.

„ЕКО-фешн” – це корисно!

Носять натуральний одяг осмислено, тобто, будучи переконаним, що одяг не містить жодних небезпечних для людини і природи речовин, так як він зроблений з 100% натурального матеріалу.

Культ натуральності не визнає жодних хімічних добавок, ЕКО-одяг абсолютно не забруднює навколишнє середовище, на відміну від речей із синтетичних тканин, які завдають шкоди природі та здоров'ю людини.

До того ж, одяг з натуральних тканин дозволяє шкірі легше дихати. Абсолютна відсутність шкідливих речовин дозволяє носити натуральний одяг, не побоюючись алергії. Одяг - це наша друга шкіра, відповідно вибір треба робити розумно. Матеріал повинен бути натуральним і шляхетним, він захистить вашу шкіру від шкоди, що можуть заподіяти синтетичні матеріали і пестициди.

Як вирощувати бавовну без використання пестицидів? Як уникнути використання хімікатів при відбілюванні або фарбуванні текстилю? Як не викидати поношений одяг у сміття, а замість цього знайти йому вторинне використання або організувати переробку? І чи дійсно речі, які ми викидаємо, настільки  зношені?

Наш ресурс працює з метою знайти відповіді на ці проблемні питання і досягти того, щоб їх ставили собі все більше і більше українських виробників одягу і споживачів.

Ми хочемо зруйнувати загальноприйнятий стереотип, що „ЕКО-фешн” - це нудно, що „ЕКО-стиль” - це тільки для тих, хто байдуже ставитися до віянь моди!

Будьмо модними й природними!

0 коммент.:

Отправить комментарий