Національна громадянська інтеграційна ініціатива

Екомода - свіжі тенденції

У сучасному світі прихильників «екомоди» стає все більше. Але для якнайшвидшого залучення громадськості до проблем забруднення навколишнього середовища необхідно державне регулювання цього питання. Наприклад, керівництво країни могло б інвестувати створення електромобілів, знизити податки для безвідходних виробництв.  




Добре б розробити такі правила для всіх державних структур, які послужили б прикладом для будь-якого громадянина. Наприклад, можна було б усіх чиновників пересадити на електромобілі, зробити так, щоб уніформа співробітників державних установ повністю була пошита з екологічних тканин. 

Екологічні тканини не обов'язково повинні бути виготовлені з натуральної сировини. Головне, щоб в процесі шкарпетки не приносили шкоду навколишньому середовищу і легко розкладалися після використання. Крім того, необхідно звернути увагу на те, щоб барвники, що використовуються для додавання певного кольору, так само відповідали нормам екологічної безпеки. Важливим є і гіпоалергенні тканини.Особливо це актуально для медичних установ. Сьогодні будь-який магазин медичного одягу пропонує костюми та халати, виготовлені з урахуванням вимог екологічності. 

Так що ж буде модно цього літа у шанувальників екокомфорта? На піку популярності тканини, вироблені з натуральних матеріалів, пофарбовані в природні кольори. Пальмове волокно, соя, бамбук, кропива і кукурудза - нові тенденції в одязі. Все це розбавлено звичними бавовною і льоном, і для родзинки приправлено легкими, але міцними тканинами з конопель.

Дизайнери за екологічну моду

Все більша кількість модних брендів і дизайнерів пропагують «еко-моду», закликаючи мінімізувати негативний вплив модної індустрії на навколишнє середовище.


В кінці січня в рамках цього тренда пройде модний показ Earth Pledge's FutureFashion, покликаний в черговий раз привернути увагу суспільства до питань «еко-моди». Бажання взяти участь у шоу вже виявили Марк Джейкобс, Стелла Маккартні, Донна Каран, Ральф Лорен, Burberry, Versace. Кожен із дизайнерів в рамках показу представить спеціально створений одяг, пропагуючи використання матеріалів, що піддаються вторинній переробці і мінімально забруднюють навколишнє середовище.Першого лютого творіння дизайнерів будуть виставлені у вітринах Barney's на Медісон-авеню. Показ відбудеться перед Тижднем моди в Нью-Йорку. 
 Хто сказав, що в кризу важко одягатися оригінально та зі смаком? У модельєра Гарі Харві (Gary Harvey) з цього приводу інша думка. Він може взяти пару джинсів, старі газети, довгі пальто,що не промокають або армійські жакети і перетворити їх в елегантні бальні сукні, від яких прийде в захват будь-яка модниця.

Гарі Харві - колишній креативний директор Levi Strauss. Він почав створювати свої незвичайні сукні під час роботи над однією з позаштатних модних кампаній. Бажаючи зробити «ефект пострілу», дизайнер узяв 42 пари джинсів Levi's і перетворив їх у сукні. З тих пір і почалося його захоплення еко-модою.


Перша колекція модельєра демонструвалася в лютому 2007 року на London Fashion Week. Цей незвичайний показ, на думку Гарі Харві, повинен змінити сприйняття людьми одягу з секонд-хендів і додати у світ моди елемент свідомості. Люди надягають річ один або два рази, а потім відмовляються від неї, тому що вона раптом починає вважатися немодною або застарілою. Проте такі речі мають право на друге життя, і роботи Гарі Харві - найкращий тому доказ! Але поношений одяг - не єдиний матеріал, який використовує дизайнер. Основою для його екологічно чистих суконь служать і господарські сумки, і газети, і навіть звичайне сміття!

0 коммент.:

Отправить комментарий