Національна громадянська інтеграційна ініціатива

Глобальні зміни починаються з деталей

Євросоюз регулює потужність електролампочок та використання енергії вентиляторів. Український бізнес повинен зрозуміти, що втілення новітніх технологій – це не вимушені витрати, а  стратегічні альтернативи прибутковості  та конкурентоспроможності.


Не секрет, що країни Західної Європи надзвичайно серйозно ставляться до екологічних проблем, породжених виробленням у  величезній кількості електроенергії. Євросоюз дуже суворо контролює енергетичну сферу і вводить жорсткі санкції щодо скорочення споживання електроенергії. Зокрема вже зараз заборонили використання електролампочок потужністю у 100 Вт, що автоматично знімає їх з виробництва. Такі рішення завжди відкривають шляхи для технічного прогресу  та нововведень.

За статистикою Єврокомісії  цього року  Європа лише на вентилятори витратила просто астрономічну кількість енергії – 414 920 Вт/год. За наступне десятиріччя прогнозують збільшення цієї цифри до 667 920 Вт/год. Для уникнення збільшення таких витрат виробників вентиляційної  побутової техніки змушують залучати енергозберігаючі технології  при виготовленні своєї продукції.

На світовому ринку зараз розвивається безліч компаній, які готові підтримати такі ініціативи Євросоюзу і працювати відповідно до закладених принципів. Для України на даному етапі таке виробництво залишається відкритою нішею. Ці технології обов’язково прийдуть і до нас. Питання у тому, ким ми будемо: ринком збуту чи конкурентоспроможними виробниками?!

За матеріалами http://www.c-o-k.com.ua/content/view/2429/42/

0 коммент.:

Отправить комментарий