Національна громадянська інтеграційна ініціатива

Екологічний одяг

Основою еко-моди є одяг, виготовлений за допомогою спеціальних технологій з натуральних, екологічно чистих тканин. Сировиною може бути бавовна, льон або бамбук, вирощені без застосування пестицидів, морські черепашки, деякі побічні продукти процесу переробки органічної сировини, шерсть тварин, вигодуваних без додавання хімікатів і шкідливих речовин.Важливо, щоб люди, що створюють еко-одяг та матеріали, працювали в здорових умовах.






Одним з основоположників напряму еко-моди є дизайнер Лінда Лаудермілк (Linda Loudermilk), саме вона в далекому 2002 році, коли багато дизайнерів і не чули цього термінa, випускала на подіум моделей, з ніг до голови одягнених в еко-одяг.


За останні 5 років цей напрям не тільки набув розголосу, а й набув безліч шанувальників - як серед людей з доходом починаючи від "трохи вище середнього", так і серед знаменістостей.З огляду на умови виготовлення подібного одягу, ціна на неї може бути в 3-4 рази вище, ніж на еквіваленти звичайних "незелених" речей.


І все-таки еко-мода йде в маси: журнал Elle презентував свій "зелений номер", присвячений екологічно чистим продуктам у травні 2006, і повторивши експеримент і в цьому році. "Зелені кімнати" також виходять у журналів Shape, Vanity Fair, Rolling Stone Magazine та ін. Деякі масові марки одягу намагаються частково "озеленити" - Nike, H & M і Gap закуповують еко-тканини для деяких своїх ліній, Marks and Spencer щосили спонсорує еко-моду, а Levi's і Seven for All Mankind запускають лінії еко-дружніх джинсів.

0 коммент.:

Отправить комментарий