Національна громадянська інтеграційна ініціатива

Прибуток замість витрат

Україна вже готова впроваджувати західні технології. Справа за керівниками на місцях. На початку 2010 року Верховна Рада України внесла зміни в Закон України «Про відходи». Вперше в Україні на законодавчому рівні закріплене поняття сортування і роздільного збору сміття. Одночасно посилили  контроль за дотриманням  норм поводження з відходами органів місцевого самоврядування, державних адміністрацій, організацій ЖКГ.



Важелями впливу у цій сфері обрали штрафні санкції. За недотримання вимог законодавства щодо поводження зі сміттям для фізичних осіб встановлено штраф у розмірі від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів, для посадових осіб – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів.

Способи отримання прибутку за рахунок такого законодавства можна побачити на прикладі діяльності Одеського порту.

У зв’язку із специфікою роботи порту адміністрація активно впроваджує західний досвід  роботи зі сміттям. Начальником порту № 36  видано розпорядження «Про організацію роздільного поводження з відходами, які підлягають вторинному використанню». Таким чином за умови правильної інформаційно-роз’яснювальної  роботи із працівниками відкриваються широкі можливості  для вторинної переробки сміття.  Невеликий прибуток від реалізації вторинної сировини буде на багато вигіднішим, аніж витрати на вивіз та утилізацію сміття.

За матеріалами газети Одеський портовик № 16.

0 коммент.:

Отправить комментарий