Національна громадянська інтеграційна ініціатива

Співпраця України із НЕФКО вийшла на новий рівень

Північна екологічна фінансова організація фінансує українські проекти, спрямовані на енергозбереження ще з 2003 року.  У вересні цього року влада підписала рамочне погодження, яке фіксує статус НЕФКО як міжнародної фінансової корпорації. Усі переваги такого погодження зможуть оцінити, на приклад, комунальні підприємства, для яких раніше допомога НЕФКО була недосяжною.


За словами Магнуса Рістедта, керуючого директора НЕФКО, організація вже зараз розглядає 70 українських природоохоронних проектів, які за теперішніх умов можуть фінансуватися без перешкод.

В Україні НЕФКО фінансує 29 проектів, спрямованих на енергозбереження та скорочення викидів діоксиду вуглецю та інших парникових газів. На сьогодні виділено 19 млн. євро, які використовуються в сфері енергетики, сільського господарства, промислового виробництва і банківського сектору.

Україна співпрацює із НЕФКО за двома фінансовими механізмами: Інвестиційний фонд та Північний фонд розвитку навколишнього середовища. Україна сьогодні використовує 7,9% засобів НЕФКО.

0 коммент.:

Отправить комментарий