Національна громадянська інтеграційна ініціатива

Спільні проекти НЕФКО і українських банків

На серйозність намірів України в сфері екологізації підприємств вказує той факт, що ми не просто користуємося кредитуванням НЕФКО, але й самі створюємо умови для розвитку відповідної діяльності. Так банк «Львів» у 2007 році спільно з НЕФКО створив спільний фонд, направлений на підтримку енергозбереження в Україні. Кредити фонду розраховані на підтримку малого і середнього бізнесу. Третину програмних витрат у розмірі 3 млн. євро взяв на себе український банк.


Фінансовою програмою фонду вже скористався «Львовкартонпласт», який займається виробництвом картону, паперових рушників, туалетного паперу. Особливістю віробництва є те, що підприємство працює на використанні вторинної сировини. Якість продукції можна визначати за тим фактом, що «Львовкартонпласт» працює і на експорт.

За рахунок проекту проводиться встановлення частотних конвекторів і котлів, реконструкція водоочисних споруд і системи розподілення технологічної пари. Виграшність проекту зумовлена зменшенням використання електроенергії на 12,6 МВт/год в рік і паралельно збільшенням об’ємів виробництва і прибутків. В цілому планується отримання економічного ефекту на рівні 617 тис. доларів щороку.

За матеріалами

0 коммент.:

Отправить комментарий